STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Zarco kör helgens Suzuka 8 Hours 

Johann Zarco. Bild: FIM Pictures.

Till helgen körs det 45:e Coca-Cola Suzuka 8 Hours Endurance Race i Japan. Och, för första gången är Suzuka 8 Hours en omgång av FIM Endurance World Cup, vilket tillåter europeiska Superstock-team att tävla på denna legendariska plats.

En av förarna på plats är MotoGP-stjärnan Johann Zarco, som till vardags tävlar för LCR Honda. Till helgen kör den tvåfaldig Moto2-världsmästare för Team HRC med Teppei Nagoe och Takumi Takahashi som innehar rekordet på fem segrar på Suzuka 8 Hours.

Till media sa Zarco:

-Jag är väldigt glad över att få delta i Suzuka 8 Hours. Det är det största motorcykelloppet och det är också ett viktigt race för Honda. Precis som många MotoGP-legender redan har vunnit Suzuka 8 Hours, skulle jag också vilja vinna som medlem i Team HRC med Japan Post. Jag tackar Honda och LCR för att de gav mig denna möjlighet.

Den franske föraren testade den 5 821 km långa Suzuka-banan förra månaden och erkände att han var nervös första dagen eftersom allt var nytt, men att han slappnade av gradvis och kunde köra bättre. MotoGP-loppen på söndagarna varar cirka 40 minuter, jämfört med ett pass under Suzuka 8 Hours som varar en timme.

Från MotoGP finns även Moto2-föraren Albert Arenas som tävlar för team Yoshimura SERT Motul, på en Suzuki GSX-R 1000. 

Här kan du följa tävlingen: https://www.suzukacircuit.jp/eng/8tai/