STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Yamaha + Oliveira = sant

Miguel Oliveira och Lin Jarvis. Bild: FIM.

Den portugisiska MotoGP-föraren Miguel Oliveira ansluter sig till Prima Pramac Yamaha Factory Team för MotoGP-säsongerna 2025-26.

Oliveira är inne på sitt sjätte år i MotoGP-klassen och sitt fjortonde år inom mästerskapet. Den mycket erfarna 29-åringen har många prestationer i högsta klass och lägre klass, inklusive 17 vinster (5x MotoGP, 6x Moto2, 6x Moto3) och 41 pallplatser (7x MotoGP, 21x Moto2, 13x Moto3) samt ett Sprint-podium på Sachsenring i år.

Han kommet att köra den nya Factory Yamaha YZR-M1. Dessutom kommer föraren nummer 88 att njuta av Yamahas fulla stöd.

Lin Jarvis, teamchef säger:
-Vi är glada att kunna meddela att en professionell och erfaren förare som Miguel Oliveira går med i Yamahas line-up för 2025-2026, och vi hälsar honom varmt välkommen till Yamaha MotoGP-projektet. Miguel är en förare som har det tekniska kunnande, erfarenhet, snabbhet och precision som behövs för att förbättra prestandan hos Yamaha YZR-M1. Vi ser verkligen fram emot att arbeta med honom som en nyckelmedlem i Yamaha MotoGP-projektet, och han kan räkna med vårt fulla stöd.


Miguel Oliveira, som kör för Trackhouse Racing (Aprilia) säger:

-Det är ett stort privilegium för mig att representera ett så ikoniskt varumärke i vår sport som Yamaha. Under mina år av progression och när jag kom till MotoGP har jag alltid sett på de blå cyklarna med stor entusiasm. Det är nu verklighet, och jag vill tacka Yamaha Motor Company för dess engagemang för mig i en så viktig övergångsfas av projektet. Lin Jarvis var en nyckelfigur i att starta diskussioner och få detta att hända. Jag tror att jag kan vara användbar i denna övergångsperiod för att få tillbaka motorcykeln till toppen.