STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Nya Dunlop SportSmart mk4 

Nya Dunlop SportSmart mk4. Bild: Dunlop.

Dunlop utvecklar sitt sortiment av hypersport-däck med ankomsten av SportSmart mk4, efterföljare till SportSmart Mk3 som lanserades våren 2019.

SportSmart mk4 drar nytta av fortsatt utveckling av alla delar av sin föregångare och tillverkaren lovar mer precision i styrningen, bättre feedback och ökat grepp på våta vägar. Däcket är placerat i segmentet bredvid SporSmart TT, som är inriktad mot vägen och banan.

Gummit har en ny blandning av polymer, kiseldioxid med stor yta, griphartser och kolsvart för att minska uppvärmningstiden- rullmotståndet minskar och livslängden ökar. Den nya gummiblandningen förbättrar greppet på vått underlag med cirka 20 procent och med 18 procent på vägar med medelhögt grepp. Ger även enligt Dunlop bättre grepp i torrt väder. 

Dunlop har också integrerat de olika innovationerna som erhållits genom tävlingsprogrammet i sitt senaste däck. Här hittar vi Dynamic Front Formula-teknik som säkerställer en balans vad gäller grepp, stabilitet och hantering mellan fram och bak, men även tydlig feedback. SportSmart mk4 har därtill lättare att ta sig in i kurvor genom neutralt beteende och exakt styrning, även på skadade ytor. Tillverkaren dessutom utvecklat en ny slitbanedesign, inspirerad av SportSmart Mk3 och TT.

Dunlop SportSmart mk4 lanseras i en främre storlek fram och fem storlekar bak. SportSmart Mk3 kommer att finnas kvar i Dunlops katalog i ett begränsat antal storlekar.

Här kan du läsa mer: https://news.goodyear.eu/dunlop-launches-sportsmart-mk4-as-latest-premium-hypersport-tire/