STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Kawasaki ZRX1200R by AC Sanctuary

RCM-569 byggd av AC Sanctuary. Bild: Pipeburn.

Japanen Hiroyuki Nakamura är mannen bakom världsberömda AC Sanctuary, och han har återställt och modifierat motorcyklar under nästan 25 år. Sanctuarys Radical Construction Manufacture-serie kombinerar charmen med gamla hojar med modern fjädring, bromsning och tillförlitlighet. 

Det senaste bygget heter RCM-569, en tidig 2000-talsmodell av den kortlivade Kawasaki ZRX1200R som användes som bas för att skapa en supervass streetfighter.

Motorcykeln skalades ned till muttrar och bultar. Ramen kontrollerades för att säkerställa att allt var rakt och utrustades sedan med en mycket modifierad lättvikts-svingarm, med Öhlins stötdämpare. En AC Sanctuary ZRX-sats för styrarm installerades, vilket gjorde det möjligt att montera upp och nedvända Öhlins gafflar. Här finns även enorma Brembo GP4-RX radiella bromsok fram, för att ge moderna sportbromsar till den två decennium gamla hojen.

Växellådan ersattes med en sexväxlad modell från den Japanska ZRX DAEG, som uppgraderades. En större kylare monterades, tillsammans med ett AC Sanctuary Nitro Racing avgassystem. Baksidan och framskärmen kommer från AC Sanctuary, men tanken och sidokåporna är från fabrik.