STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Indian Scout by Brittney Olsen för Nikki Lane

Roland Sands, Nikki Lane och Brittney Olsen. Bild: Indian Motorcycle.

Indian Motorcycle har avslöjat den andra av tre Forged Indian Scout. Roland Sands och Forged-byggaren Brittney Olsen tog en resa till Nashville för att överlämna hojen till sin nya ägare, den amerikanska countrystjärnan Nikki Lane.

Sedan Olsen grundade 20th Century Racing har hon varit en ledande figur inom den kvinnliga motorcykelvärlden. Olsen, som hyllar kvinnorna inom amerikansk motorcykelsport från tidigt 1940- och 1950-tal, hämtade inspiration till sin Forged Scout från Cecilia Adams, en kvinna som Olsen alltid har beundrat och hoppas kunna efterlikna.

-Nikkis Scout är helt i linje med Cecilia Adams motorcykel eftersom hennes motorcykel var helt specialbyggd. Det fanns ingenting som vi inte rörde vid. Den är 100 procent representativ för hela rörelsen, inte bara Cecilia Adams, utan alla kvinnliga Sport Scout-förare på 50-talet, säger Olsen.

Roland Sands såg genast kopplingen mellan Olsen och Lane.

-Jag tycker att något som är riktigt coolt med samarbetet mellan Nicki och Brittney är att de båda älskar vintage, antikviteter och tjugotalsgrejer. Jag tror inte att man kunde ha valt en bättre person för Brittney att bygga en cykel åt än Nicki Lane, säger Sands.

Den sexdelade Forged-serien, som leds av Roland Sands, belyser hur Indian Motorcycles design- och ingenjörsteam alltid hade customizers i åtanke när de utvecklade den helt nya Indian Scout för att göra den till den perfekta duken för självuttryck. Varje Forged-bygge är rotat i en historisk person, maskin eller era av inspiration hämtad från Scouts historiska 100+ års historia.