STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

FIM öppnar officiellt sitt nya huvudkontor


Den 10 oktober 2024 markerade invigningen av FIM:s nya huvudkontor bredvid dess tidigare i Mies (Schweiz) där Fédération Internationale de Motocyclisme har funnits i regionen i nästan trettio år.

FIM:s ordförande Jorge Viegas firade framgången med projektet genom att klippa bandet i närvaro av fyrahundra gäster. Bland de närvarande var initiativtagare till FIM-världsmästerskapen och cuperna; legendariska mästare – inklusive den femtonfaldige världsmästaren Giacomo Agostini; viktiga lokala och internationella medier; FIM-partners såväl som medlemmar i FIM.

Innan den officiella invigningen bjöds gästerna på ett framträdande av två giganter inom Trial utanför det nya högkvarteret: Toni Bou, 36-faldig världsmästare, och Emma Bristow, tiofaldig världsmästare, visade upp sina skickligheter och talang.

Utformningen av det nya FIM-högkvarteret förkroppsligar essensen av motorcykling, vilket återspeglar värderingarna och andan i sporten, tillsammans med broderskap, samarbete och kommunikation som förenar gemenskapen. FIM har prioriterat miljövänliga byggmaterial som följer schweiziska standarder.

Det nya huvudkontoret representerar en levande och positiv framtid för FIM, där de som kommer att verka här kännetecknar de hundratjugoen nationella federationerna, sex kontinentala fackföreningar och nästan fyrahundra människor, som arbetar varje vecka tillsammans för att säkerställa att miljontals fans över hela världen kan njuta av modern motorcykelsport.

Den slående nya strukturen innehåller också det nya FIM Tech Lab, som är toppen av motorcykelinnovation och används för att visa upp FIMs kärnvärden. Detta dedikerade utrymme fokuserar på teknik och säkerhet, vilket avsevärt förstärker den nya byggnadens karaktär.

Detta ambitiösa projekt har förverkligats tack vare stödet från lokala partners, såsom Mies kommun, lokala samhällen och kantonen Vaud, vilket återspeglar ett gemensamt engagemang för regional utveckling.

Jorge Viegas, FIMs ordförande sa: “Det nya huvudkontoret tillåter alla som arbetar på FIM eller för motorcyklar runt om i världen att dra nytta av ett värdigt hem som uppfyller deras behov. Arkitekturen är lika dynamisk och levande som upplevelsen av att köra motorcykel; den är full av transparens i linje med min vision om FIM; det är en byggnad som andas ett utrymme där fler drömmar kan gå i uppfyllelse.”