STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Energica mot konkurs

Bild: Energica.

Energica Motor Company är den första italienska tillverkaren av supersport-elmotorcyklar och tillverkade i den italienska motordalen i Modena, Italien.

I april 2022 förvärvades Energica till 75 procent av den amerikanska fonden Ideanomics, en global koncern med ett enkelt uppdrag att påskynda den kommersiella adoptionen av elfordon. Ideanomics sammanför fordon och laddningsteknik med design, implementering och finansiella tjänster genom att tillhandahålla de lösningar som behövs för att den kommersiella världen ska kunna engagera sig i en framtid för elmotorcyklar.

Efter ett styrelsemöte som hölls i måndags beslutade styrelsen att inleda en konkursrättslig avveckling av affärsrörelse. 

I pressmeddelandet står: Trots ansträngningar från ledningen i att aktivt och omfattande driva ett sökande efter nya investerare – alltid med syftet att bevara fortsatt drift i borgenärernas bästa – har det blivit tydligt under de senaste timmarna att dessa alternativa alternativ inte är mer genomförbara, vilket gör att företaget inte har något annat val än att besluta om att inleda en konkursrättslig likvidation, och därmed tillåta återbetalning av borgenärer i den utsträckning det är möjligt från likvidationsintäkterna.

Förra året försattes svenska Cake i konkurs, men fick senare en ny ägare. Vi får se om någon annan aktör för vidare arvet efter Energica.