STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Elhojen La Belgitude satte världsrekord

Elmotorcykeln MANX7 från Saroléa Motorcycles. Bild: Saroléa Motorcycles.

Namnet Saroléa återuppstod 2010, efter nästan 40 år, när det köptes av tvillingbröderna Tortsen och Björn Robbens. De ville utveckla och bygga högpresterande 100 procent elektriska racermaskiner och för detta ändamål etablerades en ny produktionsanläggning i staden Oudenaarde, Belgien. 

Under 2017 lanserade företaget en begränsad serie av supermotorcykeln MANX7 vilken är baserad på samma teknik och prestanda som deras racingmotorcyklar SP7 TT, men som är laglig för väg.

I slutet av augusti uppnådde Torsten två hastighetsrekord i elmotorcykelklassen under 150 kilo med sin senaste skapelse ”La Belgitude” på World Speed ​​Trials i Lausitzring, Tyskland. En välkänd landhastighetstävling som arrangerades för andra gången i samarbete med FIM.

I kategorin “icke-strömlinjeformad” nådde han 214,15 kilometer i timmen och i kategorin “halvströmlinjeformad” var ekipaget upp i 229,50 kilometer i timmen. Senast en belgare gjorde anspråk på ett FIM-världshastighetsrekord var 1932, då satt av René Milhoux som var en nära vän till Hergé, skaparen av Tintin.

Motiverad av sin passion för innovation har Torsten stått i spetsen för utvecklingen av elektriska racingmotorcyklar, vilka framgångsrikt kört prestigefyllda evenemang som Isle of Man TT. 

Här kan du läsa mer om motorcyklarna från Saroléa Motorcycles : https://www.sarolea.com