Brembo förvärvar Öhlins

Brembo undertecknade idag ett avtal med Tennets, ett portföljbolag av fonder som förvaltas av dotterbolag till Apollo Global Management, Inc., för förvärv av en 100-procentig andel i Öhlins Racing, den ledande tillverkaren av premium, högpresterande fjädringsteknologi för motorcyklar och bilar inom segmenten Original Equipment, Motorsport och Aftermarket.

Denna affär markerar det största förvärvet i Brembos historia. Med Öhlins utökar Brembo sitt erbjudande för fordonsmarknaden att stärka sin roll som lösningsleverantör av integrerade, intelligenta lösningar till sina kunder. Öhlins har ett starkt racingarv och närvaro i stora mästerskap som en känd leverantör för MotoGP, Formel 1, Superbike, NASCAR och andra mästerskap.

-Öhlins passar bra för Brembo. Det är ett världskänt varumärke, med en gedigen verksamhet och ett oöverträffat rykte, både på racerbanan och vägen. Vi välkomnar Öhlins till vår koncern som en fantastisk möjlighet att utöka våra erbjudanden för fordonsmarknaden. Med detta tillägg tar vi ytterligare ett steg framåt i vår strategi att tillhandahålla integrerade intelligenta lösningar till våra kunder och utnyttja synergier mellan nyckelteknologier i fordonets hörn, säger Matteo Tiraboschi, Brembos verkställande styrelseordförande.

I pressmeddelandet säger Jim Voss, vd för Tenneco: 

-Vi är övertygade om att Brembo är rätt partner för att ta Öhlins Racing till nästa nivå. Denna försäljning positionerar inte bara Öhlins och dess anställda för fortsatta framgångar under Brembos ledning på marknaden, men det stödjer också Tennecos strategi för att effektivisera vår affärsportfölj och stärka vår balansräkning som vi fortsätta att genomföra vår långsiktiga vision.

-När vi går samman med Brembo, är vi glada över att låsa upp nya tillväxtmöjligheter och utnyttja våra respektive styrkor och tillgångar för att driva innovation och leverera ännu större värde till våra kunder och anställda”, säger Tom Wittenschlaeger, vd för Öhlins Racing.