Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Bagnaia vann Lenovo Race of Champions

Pecco Bagnaia, Marc Marquez och Andrea Iannone. Bild: MotoGP.

Det mycket efterlängtade loppet, som hölls under World Ducati Week, samlade 15 Ducati-åkare från MotoGP och WorldSBK på Misano World Circuit Marco Simoncelli. Den tredje upplagan av Lenovo Race of Champions, tio varv, kördes med helt nya Panigale V4S.

Tidigare MotoGP-föraren och nuvarande WorldSBK-stjärnan Andrea Iannone tog pole position med tiden 1:35.051 på lördagen, men fick nöja sig med andraplatsen på söndagen. Vann gjorde Pecco Bagnaia från andra startrutan, och han tog omedelbart ledningen och kunde trots press bakifrån kontrollera loppet. Tredje plats knep Marc Marquez, Gresini Racing. Bagnaia tog även segern i den förra upplagan, 2022.

Det fanns gott om dramatik för den sista pallplatsen med WorldSBK:s fabriks Ducati-förare Nicolo Bulega som tog ut av Marc Marquez i sista kurvan på sista varvet i kampen om tredje plats. Pertamina Enduro VR46-åkarna Marco Bezzecchi och Fabio Di Giannantonio fullbordade de fem bästa framför de fullsatta läktarna på Misano. En perfekt uppvärmning för Bolognafabrikens främsta klasstjärnor inför andra halvan av säsongen 2024 som drar i gång i helgen i Storbritannien, på Silverstone.