STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Accelererande förändringar och möjligheter 

Från vänster: Stefano Pacchioli (WorldSBK COO); Sandra Gómez (ordförande för RFME:s kvinnokommission); Violeta Shehi (FIM CTI-expert); MONICA Lazzarotti (WorldSBK Medical Director); Janika Judeika, (FIM CFM-direktör); Giulia Sormani (teknisk chef Master i design – digital strategi POLI.Design, Politecnico Milano); Fabrizio D’Ottavi (MOTUL Sponsoring & Communication Group Manager) och Damiano Zamana (FIM vice VD) © GPAgency. FIM.

När den sista omgången av FIM Superbike World Championship hölls på Jerez, Angel Nieto Circuit, arrangerades ett rundabordssamtal ägnat åt det nyligen skapade FIM Women’s Circuit Racing World Championship, med titeln Accelererande förändringar och möjligheter- hur kvinnlig deltagande bidrar till motorsport på två hjul.

Deltagarna var förarna i FIM Women’s Circuit Racing World Championship samt olika yrkesverksamma inom motorsport. 

Damiano Zamana, biträdande vd för FIM, summerade säsongen och underströk framgångarna när det gäller sportprestationer och publik för mästerskapet, och betonade hur denna plattform har gett kvinnliga förare möjlighet att tävla på världsnivå.

Janika Judeika, direktör för FIM:s Women’s Commission, betonade en av kommissionens uppgifter: att främja samma tävlingsmöjligheter för kvinnor som finns för män.

Violeta Shehi, expert inom FIM:s International Technical Commission, är den första kvinnan som innehar denna roll, och Monica Lazzarotti, WorldSBK

Medical Director, är den enda kvinnliga läkaren i världen som leder Race Direction.

Sandra Gómez, ordförande för Spanish Motorcycling Federation Women’s Commission, är tidigare vinnare av FIM E-Xplorer World Cup och även aktiv som medlem av FIM:s Women’s Commission.

Tillsammans ville de alla förmedla budskapet att det inte finns några roller inom motorsport som inte kan fyllas av kvinnor; det som är viktigt är konstant engagemang och professionalism, egenskaper som gör det möjligt att övervinna fördomar och könsbarriärer.

Med fokus på erfarenheterna från de tre WorldWCR-förarna, Mallory Dobbs (USA), Ran Yachay (Israel) och Emily Bondi (Frankrike), som efter att ha tävlat under hela mästerskapssäsongen underströk hur mycket möjligheten att tävla i ett världsmästerskap är en unik chans, tillgänglig genom FIM, vilket bekräftar inkludering och jämlikhet för kvinnliga idrottare: solidaritet, passion och en önskan att vara en inspirationskälla för nya generationer är den gemensamma nämnaren.

Bland gästerna fanns Giulia Sormani, teknisk chef för Master i Design – Digital Strategy POLI.Design, Politecnico Milano, och Fabrizio D’Ottavi, Motul Sponsoring and Communication Group Manager. Moderator var James Toseland, tvåfaldig FIM Superbike World Champion. Båda delade en vision för kvinnlig motorsport som måste vara en integrerad del av kommunikationsstrategierna för de företag som redan är verksamma inom motorsport och mer därtill. Det är viktigt att förmedla till potentiella investerare den passion som förarna har, deras insatser under tävlingar – värden som blir en grund, som fortfarande behöver utforskas, för marknadsföring, kommersiella och mediemöjligheter skriver FIM på deras hemsida.