STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Kawasaki accelererar Z500 och Ninja 500 till 2025

Kawasaki Ninja 500 SE. Bild: Kawasaki.

Kawasakis två A2-kompatibla mellanvikterna Ninja 500 och Z500 har varit bland de mest populära modellerna hos Kawasaki-återförsäljarna under det senaste året.

Den nya tvåcylindriga motorn på 451 kubik levererar kraft genom hela varvtalsintervallet, hästkrafterna är 45,4 och maximalt vridmoment 42,6 newtonmeter.

Ninja 500 och Z500 har en spaljéram av stålrör, liknande designen på Ninja H2, som optimerar förhållandet vikt/styvhet med den tvåcylindriga motorn installerad som ett stödelement. Utrustad med teleskopgaffel, justerbar Uni-Track-stötdämpare, Nissin-bromsar och Dunlop-däck. 

Z och Ninja är väldigt inspirerat av sina större systrar med en design som fortfarande är väldigt sportig. Båda maskinerna har en komplett LCD-instrumentpanel på standardmodellerna och TFT-skärmen på SE-modellerna erbjuder smartphoneanslutning. SE-modeller har också originalfärg och grafik tillsammans med andra exklusiva funktioner och tillbehör.

För 2025 erbjuds ett nytt färgalternativ för Ninja 500 som speglar accenterna som ses på KRT Ninja ZX-10RR i många superbike-race med den limegröna basfärgen förstärkt av svart och vit grafik med gulrandiga höjdpunkter.