STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Mikkey Dees´s Forged Indian Scout

Ronna Norén och Mikkey Dee. Bild: Indian Motorcycle.

Indian Motorcycle avslutar videoserien ”Forged” med en choppad Indian Scout för den legendariska Motörhead- och Scorpions-trummisen Mikkey Dee. Skapad av Ronna Norén på Unique Custom Cycles.

Programledaren Roland Sands hänger med Ronna Norén och Ola Stenegärd,  som är designchef för Indian Motorcycle, när de träffar Mikkey Dee i Prag för att överlämna hojen.

Ett viktigt designval för den nya Scout-plattformen var att återgå till en stålrörsram, som är mycket mer lättillgänglig för custombyggare än gjutna eller legerade ramar. Norén, en mycket respekterad byggare från Sverige, utnyttjade den nya ramen till fullo genom att kapa och modifiera den för att uppnå ett utseende inspirerat av Stan Dishongs motorcyklar.

-Dishong var en av pionjärerna inom chopperscenen på sextiotalet och en av hans Scouts hade många av de kännetecken som Ronna har tagit fasta på. När man tittar på motorcykeln finns det inga störande element, den är helt konsekvent. Ståndpunkten sitter rätt, helt ren, säger Stenegärd i pressmeddelandet. 

-Planen från början var att plocka ner den vanliga hojen och göra den så ren som möjligt. Jag började med att sträcka ut ramen, göra en mindre tank och använda större ekrade hjul för att ge hojen ett lättare utseende. Den har en lite längre gaffel, precis som Stans hoj, men det här är en twist på det, säger Norén. 

Mikkey Dee var riktigt nöjd med resultatet. 

-Jag är motorn. Grejen med en motorcykel är bara vridmomentet, vibrationerna, kraften! Och det är vad jag har bakom trummorna.

-Jag ville att den skulle se lätt ut, och det har den här hojen. Att köra den hela dagen var en helt annan upplevelse. Den har riktigt lätta köregenskaper. Den har en bra balans och jag njöt av det, säger Dee.

Här kan du se när reaktionen när han såg hojen för första gången: https://www.youtube.com/watch?v=Dh-54bf6GYg