STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Royal Enfield electriK01

Bild: Royal Enfield genom Cycle World.

Royal Enfield misslyckas sällan med att få folk att prata om deras motorcyklar, vare sig det gäller lanseringen av nya maskiner som Guerrilla 450 eller om framtida produktioner som den elektrisk Himalaya, och electriK01-konceptet. En modell som var föremål för rykten redan i november 2022 då Autocar India publicerade ett beskuret foto som visade den främre delen av en elektrisk koncepthoj med Royal Enfield-logo och namnet ”electriK01” på sidan. 

Nu visar en ny designregistrering inlämnad i Indien vad som ser ut som en produktionsversion av samma maskin. Enligt cycleworld.com är det framför allt några detaljer som avslöjar detta, här finns speglar, blinkers fram och bak och till och med ett registreringsskyltstöd.

När det gäller de tekniska detaljerna är det osäkert vad som väntar, men publiceringen av dokumenten är en tydlig indikation på att Royal Enfield fortfarande är involverade i elfordon. 

Förra året tillkännagav moderbolaget till tillverkaren, Eicher Motors Ltd. upprättandet av ett strategiskt partnerskap med Stark Future SL, den svenska tillverkaren av elmotorcyklar som är baserad i Spanien. Eicher Motors förvärvade 10 procent av aktierna i Stark Future för summan 50 miljoner euro.