STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Yamaha inför återvunnet stål i förpackningsramar

Lågkolhaltigt, återvunnet stål tillverkat i elektriska ugnar används för vissa av förpackningsramarna för transport av motorcyklar. Bild: Yamaha.

Det nya återvunna stålet, som införts som en del av Yamahas initiativ att vara koldioxidneutral i sin globala försörjningskedja till 2050, beskrivs av Yamaha som “lågt koldioxidutsläpp”. Det även tack vare dess produktion i elektriska ugnar, som smälter järnskrot, hämtat från till exempel rivna byggnader, kasserade hushållsapparater och skrotade bilar, för att sedan rullas till ark.

Yamaha blir det första japanska företaget att använda stålplåtar producerade i en elektrisk ugn i förpackningsramarna för motorcyklar.

Enligt Yamaha producerar dessa material betydligt mindre CO2 under produktionen jämfört med konventionella material gjorda av järnmalm och koks som smälts i en masugn.

Detta är ytterligare ett exempel på hur motorcykeltillverkare utforskar alternativa produktionsmetoder och material för att minska sin miljöpåverkan, snarare än att enbart fokusera på de mer uppenbara miljöstegen som att tillverka elfordon, till exempel. Med leveranser från Tokyo Steel Manufacturing Co. förväntar sig Yamaha att börja använda de nya plåtarna i oktober 2024.

Här kan du läsa mer: https://www.yamaha-motor.eu