STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Nya Ducati Panigale V4

Nya Ducati Panigale V4. Bild: Ducati.

Med den nya Panigale V4 tänjer Ducati gränserna för supersportcyklar på landsväg ännu längre. Född av att djupt utveckla cykeln som vann Superbike World Championship under två år i rad, har den nya Panigale V4 genomgått en fullständig omtanke när det gäller design, teknisk bas och ergonomi. 

En utveckling som drar full nytta av fördelarna från utvecklingen av däck, aerodynamik och elektronik, även tack vare erfarenheten från Ducati Corse.

Den nya Panigale V4 förbättrar kraft-till-vikt-förhållandet och tar upp det till 1:15 hästkrafter/kilo tack vare en viktminskning och en kraftfull motor för att garantera fantastiska känslor och adrenalin. Snabbare på banan, roligare och mindre tröttsamt för förare på alla nivåer, från amatörer till professionella.

Nya Panigale V4 S väger bara 187 kilo, två mindre än den tidigare modellen, och får 0,5 hästkrafter mer, trots den mer restriktiva Euro5+-homologeringen.

Desmosedici Stradale-motorn, Euro5+-homologerad, levererar 216 hästkrafter vid 13 500 varv per minut och ett maximalt vridmoment på 12,3 Kgm vid 11 250 varv per minut. Värden som ökar i bankonfiguration: genom att använda Ducati Performance racingavgas från Akrapovič stiger den maximala effekten till 228 hästkrafter.

Den nya Panigale V4, som erbjuds i ensitsiga konfigurationer med ett passagerarpaket tillgängligt som tillbehör, kommer till återförsäljarna i september 2024. Rekommenderat cirkapris 292 000 kronor för Panigale V4 och 371 000 kronor för Panigale V4 S.

Här kan du läsa mer: https://www.ducati.com/se/sv/bikes/panigale/panigale-v4